BZB wil aan tafel met banken bij herstructurering agentennet

14.09.2016

Diverse financiële instellingen hebben de voorbije weken aangekondigd hun distributienet drastisch te zullen herstructureren. Een tendens die al een hele tijd bezig is en niet altijd fatsoenlijk verloopt. BZB eist dat hier dringend verandering in komt.  
 

BZB wil dat de financiële instellingen met de beroepsvereniging aan tafel gaan zitten wanneer het gaat over strategische beslissingen met betrekking tot hun zelfstandige distributienetwerk. Zelfstandige agenten die exclusief voor één bank werken, stellen zelf tal van bedienden te werk en doen vaak grote investeringen voor de bank. BZB wordt de jongste jaren al te vaak geconfronteerd met drama’s bij de zelfstandige agenten die aan de deur worden gezet. Indien een bank haar strategie wijzigt of beslist haar agentennet te herstructureren, dan moet dit gebeuren na overleg met de beroepsvereniging.

BZB wil zoals de vakbonden als volwaardige gesprekspartner aan tafel zitten om net zoals bij afslankingen van het personeel de exit-strategieën te bespreken en zo een minimum aan fatsoen te garanderen. BZB richt daarom een schrijven aan alle banken met de expliciete vraag om hierop in te gaan en vraagt Febelfin dit te ondersteunen. BZB richt zich hierover ook tot de bevoegde ministers.

Om deze problematiek aan te kaarten, stuurde BZB hierover een persbericht uit. Dit werd opgepikt door de volgende media:

Lid worden

Wie is wie