BZB geeft Borsus input voor plan administratieve vereenvoudiging

24.06.2016

Minister van Zelfstandigen Willy Borsus wil een plan opstellen tot administratieve vereenvoudiging voor de kmo’s en zelfstandigen. BZB gaf haar input. 


De Hoge Raad voor de Middenstand en de KMO vraagt de beleidsverantwoordelijken al vele jaren om de administratieve lasten voor de ondernemingen terug te dringen. Het kabinet van minister Borsus stelde evenwel vast dat de administratieve last groot blijft. Daarom wil de minister van Zelfstandigen Willy Borsus een plan tot administratieve vereenvoudiging opstellenvoor de kmo’s en zelfstandigen. Hij vroeg de Hoge Raad om op korte termijn voorstellen daartoe over te maken. 

>> De Hoge Raad heeft alle klachten met betrekking tot diverse sectoren gebundeld in een advies. Dit advies werd bezorgd aan de Minister.

  • WAT HEEFT BZB GEDAAN?
    • BZB heeft de Hoge Raad een aantal concrete gevallen van administratieve overlast bezorgd met betrekking tot Twin Peaks II. 
    • BZB vestigde vorig jaar al bij verschillende ministers de aandacht op de toenemende administratieve lasten bij de zelfstandige financiële tussenpersonen.

Lid worden