Controleer uw inschrijvingsdossier in online applicatie FSMA

 

Eind februari werden de inschrijvingsdossiers van alle individueel ingeschreven tussenpersonen overgedragen naar de online applicatie van de FSMA. De toezichthouder vraagt de betrokken tussenpersonen om de gegevens in hun inschrijvingsdossier grondig na te kijken en indien nodig te wijzigen voor 16 april 2018.

 

Wie moet zijn dossier controleren?

  • Alle individueel ingeschreven tussenpersonen in bank- en beleggingsdiensten
  • Alle individueel ingeschreven verzekeringstussenpersonen
     

Kredietbemiddelaars hadden al toegang omdat ze hun aanvraag tot inschrijving vorig jaar in de applicatie moesten indienen. Bent u geen kredietbemiddelaar? Dan moet u uw dossier activeren in het systeem. Dit kan met de unieke activatiecode die de FSMA u per brief heeft toegestuurd.

Opgelet: Wie collectief ingeschreven is, moet niets doen. Uw inschrijvingsdossier werd niet overgedragen naar de applicatie en wordt beheerd door uw centrale instelling zoals voorheen.

Wat als u problemen ondervindt?

Om u bij te staan bij eventuele problemen in het activatieproces, heeft de FSMA een presentatie opgesteld die met screenshots die het proces omschrijven. Ook geeft ze twee typen van vaak ontvangen foutmeldingen en hoe u deze kan oplossen.
 
 


Het linkse scherm betreft een certificaatfout. Wanneer u dit scherm te zien krijgt, is dat waarschijnlijk omdat u vergeten bent om uw identiteitskaart in de kaartlezer te steken. Hoe lost u dit probleem op? Sluit alle schermen van uw browser, zorg dat de kaartlezer goed verbonden is met uw PC, steek de kaart in de lezer, open uw browser en maak verbinding op https://mcc.fsma.be.

Het rechterscherm is een veiligheidsmelding van de firewall van de FSMA. Dit kan verschillende redenen hebben. Indien u dit scherm te zien krijgt, kan u rechtstreeks contact opnemen met de servicedesk van de FSMA via servicedesk@fsma.be met vermelding van "Support ID [cijfers]".

  • Hebt u andere vragen?
    Voor algemene vragen kunt u elke werkdag tussen 09.00 uur en 12.00 uur terecht bij de FSMA op het telefoonnummer 02/220 57 04 (NL) of 02/220 57 05 (FR).