Voor de bemiddelaar

 

Gedragsregels


Zelfstandige tussenpersonen in bank- en beleggingsdiensten en verzekeringen moeten zich aan een aantal gedragsregels houden. Deze zijn niet afdwingbaar, maar omdat ze sectoraal opgesteld en aanvaard zijn, kunnen ze in de beoordeling van klachten als referentiepunt gebruikt worden door Ombudsfin/de Ombudsman van de Verzekeringen en rechters in geval een gerechtelijke procedure.

Bank

 

Verzekeringen

 

Geregelde bijscholing


Als zelfstandig financieel tussenpersoon bent u wettelijk verplicht om uw beroepskennis op regelmatige basis bij te schaven om uw klant correct te informeren en adviseren. Om deze wettelijke verplichting concreet vorm te geven, heeft de sector gedragsregels uitgewerkt. Deze bepalen dat u opleidingspunten moet verzamelen door het volgen van opleidingen die geaccrediteerd zijn door een erkend opleidingsverstrekker.

Hebt u een vraag over de geregelde bijscholing? Dan vindt u het antwoord wellicht in de FAQ
 

BZB-Fedafin is een erkend opleidingsverstrekker voor zowel bank als verzekeringen (B600 014 - A700 011). Als lid van BZB-Fedafin kan u dus bij ons terecht om punten voor de geregelde bijscholing te halen. Klik hier voor ons opleidingsaanbod

 

Starten als zelfstandig financieel tussenpersoon
 

Wie wil starten als zelfstandig financieel tussenpersoon, moet een aanvraag tot inschrijving doen via de online applicatie van de FSMA. Die heeft twee praktijkvoorbeelden uitgewerkt:

Lid worden

Opleidingen

Ledenvoordelen

Contact